Ara
Tüm Bölümler

Evlerin bahçesinde yetişen ağaçların meyvesinin zekâtının hükmü

QR Code

Ziyeretçi sayısı: 201
0 0

Soru: Değerli âlim Muhammed b. Salih el-Useymîn'in cevapladığı sorunun metni şöyledir: "Üç sene önce bir ev satın aldım.Hamd olsun içinde iki türlü meyve veren üç tane hurma ağacı var.Bu ağaçlarda bol miktarda meyve var. Bu durumda benim zekât vermem gerekir mi? Cevabınız evet ise, insanlar bu konuda çok bilgisiz durumda iken ve ben bu meyveleri devşirirken nisaba ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim diye bu konuyu sormak istiyorum.
doc DOC 3.19MB İndir İndir
pdf PDF 181KB Okuma Okuma İndir İndir
  • Kaynak: IslamHouse
  • Yayımlamak tarihi: 20 Rabi' al-awwal 1435